Heropening (gemeentelijke) accommodaties

Sommige sport-, culturele-, welzijns- en recreatieve activiteiten mogen weer opgestart worden. Dit betekent dat de diverse gemeentelijke accommodaties hun deuren openen. Dat gebeurt, net als het opstarten van de activiteiten zelf, in fases. Om ieders veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen zijn er aan het beheer en gebruik van de accommodaties regels verbonden. Hieronder volgt een samenvatting van de afspraken en regels die gelden voor de diverse accommodaties van Bres Accommodaties in de Hoeksche Waard. Is er sprake van een (verdere) versoepeling van de maatregelen of komen er nieuwe inzichten? Dan wordt deze nieuwe informatie toegevoegd aan dit bericht.

Informatie per soort accommodatie (in alfabetische volgorde)

Binnenaccommodaties (geen sport)
Per 1 juni kan men weer terecht in binnenaccommodaties, niet zijnde sportaccommodaties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld muziekscholen, buurthuizen en jongerensozen. Een van de randvoorwaarden die hierbij geldt is dat er maximaal een groep van 30 personen (inclusief personeel) tegelijk gebruik van kan maken. Naar verwachting wordt dit aantal per 1 juli opgehoogd naar 100 personen. Wel met in acht neming van onder andere 1,5 meter afstand.

Binnensportaccommodaties en kantines
De verwachting is dat binnensportaccommodaties vanaf 1 september kunnen openen voor sportieve activiteiten. Tot nader order blijven sport- en gymzalen dus gesloten, ook voor bewegingsonderwijs.

Topsporters die trainingen willen hervatten kunnen terecht in de hiervoor aangewezen topsportaccommodaties.

Binnenzwembaden
Binnen- en buitenzwembaden mogen per heden weer open. De binnenzwembaden de Wellen in ’s-Gravendeel en de Boogerd in Oud-Beijerland openen gefaseerd de deuren vanaf 18 mei. Voorlopig gaan ze alleen open voor zwemlessen en banenzwemmen. Wie ingeschreven is voor zwemles wordt hiervoor telefonisch opgeroepen. Banenzwemmers moeten zich vooraf telefonisch inschrijven bij het zwembad voor bepaalde tijden. Dit is mogelijk via de eigen kanalen van onze zwembaden. De zwembaden moeten het protocol van de zwembadbranche volgen.

Buitenzwembaden
Het buitenzwembad van Recreatieoord Binnenmaas gaat naar verwachting open na 1 juni. Houd de website www.recreatieoordbinnenmaas.nl in de gaten voor actuele informatie.

Speeltuinen en kinderboerderijen
Recreatieoord Binnenmaas opent op 29 mei de speeltuin met attracties en de kinderboerderij. Wel op voorwaarde dat de 1,5 meter afstand vanaf de leeftijd van 12 jaar kan worden gewaarborgd.