Heropening (gemeentelijke) accommodaties

Sommige sport-, culturele-, welzijns- en recreatieve activiteiten mogen weer opgestart worden. Dit betekent dat de diverse gemeentelijke accommodaties hun deuren openen. Dat gebeurt, net als het opstarten van de activiteiten zelf, in fases. Om ieders veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen zijn er aan het beheer en gebruik van de accommodaties regels verbonden. Hieronder volgt een samenvatting van de afspraken en regels die gelden voor de diverse accommodaties van Bres Accommodaties in de Hoeksche Waard. Is er sprake van een (verdere) versoepeling van de maatregelen of komen er nieuwe inzichten? Dan wordt deze nieuwe informatie toegevoegd aan dit bericht.

Informatie per soort accommodatie (in alfabetische volgorde)

Binnenaccommodaties (geen sport)
Per 1 juni kan men weer terecht in binnenaccommodaties, niet zijnde sportaccommodaties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld muziekscholen, buurthuizen en jongerensozen. Een van de randvoorwaarden die hierbij geldt is dat er maximaal een groep van 30 personen (inclusief personeel) tegelijk gebruik van kan maken. Naar verwachting wordt dit aantal per 1 juli opgehoogd naar 100 personen. Wel met in acht neming van onder andere 1,5 meter afstand.

Binnensportaccommodaties en kantines
Vanaf 1 juli openen de binnensportaccommodaties de deuren onder bepaalde voorwaarden.

Wij vragen u onderstaande voorwaarden en maatregelen in acht te nemen:

– Volwassenen zijn verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeven sporters geen afstand te houden. Direct voor en na het sporten wél.

– Douches en kleedkamers zijn beschikbaar voor gebruik. Het is in de douches en kleedkamers verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar.

– Laat kinderen brengen en ophalen aan de entree van de accommodatie om drukte binnen te voorkomen.

– Verenigingen die van de sportaccommodaties gebruik willen maken dienen op voorhand een protocol in te dienen via info@bresaccommodaties.nl. De richtlijnen waar deze protocollen aan moeten voldoen kan iedere vereniging via diens branchevereniging opvragen.

– Deze zomer is het mogelijk om te huren in onze accommodaties Dorpshart, Sportcentrum de Boogerd en de Schenkel. Voor meer informatie en reserveringen consulteert u het reserveringssysteem of mailt u naar verhuur@bresaccommodaties.nl.

– De commerciële horeca binnen de accommodaties is open voor gasten volgens de algemeen geldende regels voor de horeca. Betaling in de horeca kan enkel via pin.

Concreet betekent dit per locatie dat:

– de horeca in Dorpshart, Sportcentrum de Boogerd, de Schenkel en de Tienvoet beperkt geopend is met een gering assortiment.

– de horeca in ’t Paradijs, de Lindenhoeve, Oosterse Gorzen en Kees Verkerk blijft gesloten tot na de zomervakantie.

Binnenzwembaden
Binnen- en buitenzwembaden zijn open. De binnenzwembaden de Wellen in ’s-Gravendeel en de Boogerd in Oud-Beijerland openden gefaseerd de deuren vanaf 18 mei. De activiteiten in de zwembaden zijn te raadplegen via de eigen kanalen van onze zwembaden. De zwembaden moeten het protocol van de zwembadbranche volgen.

Buitenzwembaden
Het buitenzwembad van Recreatieoord Binnenmaas is geopend sinds 1 juli. Houd de website www.recreatieoordbinnenmaas.nl in de gaten voor actuele informatie.

Speeltuinen en kinderboerderijen
Recreatieoord Binnenmaas opende op 29 mei de speeltuin met attracties en de kinderboerderij.