27 oktober 2023

Squashen in de Hoeksche Waard

Wat is squash?

Squash is een racketsport dat je met z’n tweeën doet. Het is de bedoeling dat je de bal met een racket via de muur naar je tegenstander slaat. Bij de eerste keer dat je de bal slaat, moet deze boven de serveerlijn uitkomen en onder de uitlijn aan de bovenkant van de muur. Vervolgens mag de bal steeds maximaal één keer stuiteren. Je verdient punten zodra je tegenstander de bal twee keer laat stuiteren, de bal boven de uitlijn slaat of de bal helemaal niet raakt.

 

Tips voor beginners

Een goede techniek zal je helpen om efficiënter en effectiever te spelen.

 

1. Basisregels

Voordat je begint met spelen, is het belangrijk om de basisregels van squash te begrijpen. Neem de tijd om deze regels te leren, zodat je het spel correct kunt spelen.

2. Bouw conditie op

Squash is een intensieve sport die veel van je uithoudingsvermogen en conditie vraagt. Het is daarom verstandig om in het begin niet langer dan 60 minuten te squashen. Door rustig op te bouwen, went je lichaam aan de bewegingen.

3. Gebruik de juiste materialen

Het is belangrijk dat je squashschoenen draagt om een goede grip te hebben op de baan. Daarnaast is het ook van belang om geschikte sportkleding te dragen en gebruik te maken van een squashracket dat geschikt is voor beginners.

4. Werk aan je techniek

  • Concentreer je op je grip. Houd je racket vast alsof je iemand de hand schudt. Dit noem je ‘de shake-handsgreep’.
  • Goed voetenwerk is van belang bij squash. Werk aan je snelheid, wendbaarheid en balans op de baan. Dit zal je helpen om sneller te reageren.
  • Sla rustig. Het is verleidelijk om hard te slaan. Maar door de rust te bewaren, bereik je veel meer.

5. Speel regelmatig

De sleutel tot verbetering is regelmatig spelen. Dit kan met spelers van verschillende niveaus of alleen. Dit zal helpen om je vaardigheden te ontwikkelen, zodat je de volgende keer je speelpartner keihard inmaakt.

 

Huur een zaal

Ben je geïnteresseerd en op zoek naar een squashbaan in de Hoeksche Waard? Reserveer eenvoudig online en meld je op de dag zelf bij de receptie van Sportcentrum de Boogerd in Oud-Beijerland. Dus waar wacht je op? We verwelkomen je graag!