15 januari 2024

Gefaseerde overgang naar nieuwe indeling en naamgeving zwembadactiviteiten

Toewerken naar een overzichtelijker aanbod

We kiezen bewust voor een gefaseerde overgang, zodat onze bezoekers kunnen wennen aan de nieuwe namen. Doordat de zwembaden in het verleden verschillende beheerders hadden, verschilt ook het activiteitenaanbod. Dit verschil zit hem vooral in de naamgeving en de wijze waarop de activiteiten zijn gecategoriseerd. Inhoudelijk hebben de groepslessen bij de verschillende locaties veel overeenkomsten. Zo lijken de groepslessen ‘Bewegen op muziek’ in Sportcentrum de Boogerd veel op de lessen ‘AquaVitaal’ in Zwembad de Waterstee en ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ (MBvO) in Zwembad de Wellen. Om tot een compacter en overzichtelijker aanbod te komen, is besloten tot een tweedeling: AquaSport en AquaVitaal.

 

AquaSport

AquaSport is vanaf 1-1-2024 de overkoepelende naam voor alle wateractiviteiten geschikt voor een leeftijd vanaf 16 jaar. Hieronder vallen:

  • Aquarobics (Sportcentrum de Boogerd & Zwembad de Waterstee)
  • Aquajoggen (Zwembad de Waterstee)
  • Aquavaria (Zwembad de Wellen & Zwembad de Waterstee)

 

AquaVitaal

AquaVitaal wordt de nieuwe naam voor ons aanbod dat met name is ontwikkeld voor de oudere doelgroep, dat is gericht op het soepel houden van de gewrichten en het verbeteren van de conditie. Aangezien je als deelnemer zelf het tempo en de intensiteit bepaalt, zijn deze lessen toegankelijk voor alle leeftijden (vanaf 16 jaar).

Onder AquaVitaal vallen:

  • Bewegen op Muziek (Sportcentrum de Boogerd)
  • Meer Bewegen voor Ouderen (Sportcentrum de Boogerd & Zwembad de Wellen)
  • Vitaal Oud-Beijerland (Sportcentrum de Boogerd)
  • Trimzwemmen (Sportcentrum de Boogerd)
  • Aquavitaal (Zwembad de Waterstee)
  • Aquatherapie (Zwembad de Waterstee)

In de toekomst zal het aanbod onder AquaVitaal worden samengevoegd tot AquaVitaal, AquaVitaal+ (ingedeeld op intensiteit van de les) en Trimzwemmen. De inhoud van de groepslessen blijft ongewijzigd.

Om je alvast te laten wennen aan de nieuwe namen, gebruiken we voorlopig nog de combinatie, bijvoorbeeld: AquaVitaal / MBvO.

 

Meer (keuze)mogelijkheden in toekomst

De eenheid in naamgeving bij de verschillende zwembadlocaties moet uiteindelijk zorgen voor een overzichtelijker (online) aanbod, zodat je sneller de gewenste producten kunt vinden. Verder sluit de harmonisatie aan bij onze wens om in de toekomst te werken met één 12-badenkaart voor de verschillende zwembaden. Je kunt dan bijvoorbeeld de ene dag meedoen in Numansdorp en een andere dag in Oud-Beijerland met dezelfde pas. Dit is nu nog niet mogelijk, maar met de nieuwe naamgeving en indeling zetten we een eerste stap in deze richting.

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Neem dan contact op met jouw zwembadlocatie.