Zwembaden HW

Haal je zwemdiploma’s A, B en C met Bres en Bo
Ga mee op avontuur door de waterrijke Hoeksche Waard!

Vanaf 5 oktober wordt diplomazwemmen in onze zwembaden nog leuker met de introductie van ons nieuwe Bres en Bo zwemlesconcept. Kinderen halen met deze vrolijke dierenvrienden spelenderwijs hun zwemdiploma’s A, B en C. De praktijk wijst uit dat deze lesmethode de motivatie van de kinderen vergroot en dat zij meer zelfvertrouwen opbouwen in het water. Met het nieuwe zwemlesconcept willen we de zwemvaardigheid en – veiligheid van de kinderen in de Hoeksche Waard vergroten. Dat is in onze waterrijke Hoeksche Waard van groot belang.

Bres & Bo Zwemles Hoeksche Waard

Op avontuur door de Hoeksche Waard 
Het zwemlesconcept bestaat uit een bijzonder verhalenboek, stickers en munten. In het verhaal nemen Bres Bever en Bo Bosuil de kinderen mee op avontuur door het waterrijke landschap van de Hoeksche Waard. Onderweg leert Bres zwemmen met hulp van Bo. Het tweetal bezoekt verschillende bekende plekken in de Hoeksche Waard, zoals het Spui in Oud-Beijerland, de oude watertoren in Strijen en natuurlijk het Recreatieoord Binnenmaas. Die herkenning maakt het avontuur van Bres en Bo voor de kinderen extra levendig én leuk.

Ontrafel het mysterie
Bij elke stap vooruit, krijgt Bres een aanwijzing in de vorm van een sticker. Zo krijgt hij steeds meer te weten over het mysterie van de Hoeksche Waard. En als Bres zijn C-diploma haalt, wacht hem een wel heel bijzondere beloning… Net als Bres krijgen de zwemleskinderen ook bij elk volgend niveau een sticker (naast de gebruikelijke gekleurde bandjes) en wacht ook hen een bijzondere verrassing als zij hun diploma halen.

Erkend zwemdiploma
Het Bres en Bo zwemlesconcept werkt volgens de richtlijnen van het Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Veiligheid en plezier staan voorop en onze deskundige zweminstructeurs besteden veel persoonlijke aandacht aan de kinderen. Via het leerlingenvolgsysteem kun je de voortgang van jouw kind(eren) volgen en 1 keer per 6-8 weken organiseren we een kijkles.

Aanmelden zwemles Hoeksche Waard
Het Bres en Bo Zwem-ABC wordt gegeven in Sportcentrum de Boogerd in Oud-Beijerland en Zwembad de Wellen in ’s-Gravendeel. Via de website van het zwembad kun je je kind(eren) aanmelden. Hier vind je ook meer informatie over de opbouw van de zwemlessen. Alle zwemles kinderen ontvangen bij de start van de zwemles het verhalenboek van Bres en Bo. Het avontuur kan beginnen…