Zonnepanelen op dak Sportcentrum de Boogerd

Bres accommodaties en gemeente Hoeksche Waard zetten samen in op het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed. De gemeente heeft als doel om in 2040 energieneutraal te zijn. Belangrijk onderdeel is het realiseren van zoveel mogelijk energieneutraal gemeentelijk vastgoed in 2030. Hiervoor werkt de gemeente nauw samen met Bres Accommodaties, dat een groot deel van het gemeentelijk vastgoed beheert. Een mooie stap in deze samenwerking is de verduurzaming van Sportcentrum de Boogerd in Oud-Beijerland, door het plaatsen van 440 zonnepanelen op het dak.

Eerste (deel)project afgerond
Op donderdag 3 juni vond de officiële oplevering plaats. Om de afsluiting van dit gezamenlijke project te vieren, plaatsten de vertegenwoordigers van beide partijen, Wethouder Piet van Leenen en Ernst-Jan Klein, directeur van Bres accommodaties, symbolisch het laatste paneel op het dak. Hierbij was ook Jeroen Leijdens van Bluehome aanwezig. Bluehome is een lokale partner, gespecialiseerd in het plaatsen van zonne-energiesystemen.

Duurzame ambitie
“Dit project is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen de gemeente, Bres accommodaties en de (lokale) leverancier,” stelt Klein. Als beheerder van een groot deel van het maatschappelijk vastgoed in de Hoeksche Waard zien we het als onze maatschappelijke taak om de gemeente te ondersteunen bij haar duurzame ambities. We hebben reeds verschillende duurzame ingrepen uitgevoerd in en aan onze panden, waaronder het plaatsen van ledverlichting, warmtepompen en zonnepanelen. De teller voor dit jaar voor de zonnepanelen staat al op 550. Op dit moment onderzoeken we voor welke locaties het nog meer haalbaar is om bij te dragen aan het doel van de gemeente richting een zoveel mogelijk energieneutraal vastgoed in 2030. De volgende stap is het plaatsen van heatpipe zonnecollectoren op de machinekamer van ons openluchtzwembad in Recreatieoord Binnenmaas.” Piet van Leenen, wethouder Gemeente Hoeksche Waard: “Een groot compliment aan het team vastgoed van zowel de gemeente als die van Bres. Door de nauwe samenwerking is dit project op tijd gestart en de doorslaggevende factor geweest om de panelen zo snel op het dak van de Boogerd te krijgen”.

Energietransitie HW
Het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van Sportcentrum de Boogerd is onderdeel van het Programmaplan Duurzaamheid, waarin de gemeente onder andere streeft naar een energieneutrale Hoeksche Waard in 2040. Energieneutraal betekent dat er in de Hoeksche Waard evenveel energie duurzaam wordt opgewekt, als dat er gebruikt wordt.