Activiteiten (sport)accommodaties

Het einde van de zomervakantie betekent zoals ieder jaar de start van alle activiteiten in onze binnenaccommodaties. Aangezien er verschillende berichten in de media circuleren in verband met luchtbehandeling en Covid-19 merken wij dat er onduidelijkheid is ontstaan over de voorwaarden waar luchtbehandeling aan moet voldoen. Met dit bericht beantwoorden wij diverse vragen die wij hierover hebben ontvangen en geven wij een overzicht van de geldende maatregelen binnen onze (sport)accommodaties.

 

Bres Accommodaties houdt zich met betrekking tot de luchtbehandeling aan het advies die afgegeven zijn door het RIVM. Het RIVM adviseert  dat luchtbehandeling moet voldoen aan het bouwbesluit. Hier wordt in alle gebouwen die in het beheer zijn van Bres Accommodaties aan voldaan.

Wij onderhouden de luchtbehandelingen periodiek, waardoor deze conform de regelgeving  functioneren. Wij voeren momenteel een extra onderzoek uit naar de luchtbehandeling in de door Bres Accommodaties beheerde gebouwen, met als doel om de installaties waar mogelijk verder te verbeteren.

Bres Accommodaties houdt zich aan de maatregelen die zijn opgesteld door het RIVM en voorziet in de accommodaties de nodige looproutes, de aanwezigheid van desinfectiemateriaal en communicatie die oproept om de algemene maatregelen in acht te nemen.

Alleen samen krijgen we corona onder controle. Daarom vragen wij u om onderstaande voorwaarden en maatregelen in acht te blijven nemen:

– Volwassenen zijn verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeven sporters geen 1,5 meter afstand te houden. Direct voor en na het sporten wél. Sporters zijn zelf verantwoordelijk voor het desinfecteren van gebruikte (sport)materialen.

– Douches en kleedkamers zijn beschikbaar voor gebruik. Het is in de douches en kleedkamers verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Bij de ingang staat een maximaal aantal personen aangegeven, houd u hieraan. Kleed u zich bij voorkeur thuis om.

– Laat kinderen brengen en ophalen aan de entree van de accommodatie om drukte binnen te voorkomen.

– Verenigingen die van de (sport)accommodaties gebruik willen maken dienen op voorhand een protocol in te dienen via info@bresaccommodaties.nl. De richtlijnen waar deze protocollen aan moeten voldoen kan iedere vereniging via diens branchevereniging opvragen.

U bent van harte welkom in onze horeca waar onderstaande regels gelden:

 • Desinfecteer bij binnenkomst uw handen, en was uw handen regelmatig.
 • Beperk het toiletgebruik, sporters gebruiken de toiletten in de kleedkamers en niet de algemene toiletgroepen.
 • Houd 1,5 meter afstand (tijdens het sporten is dit niet verplicht).
 • Volg de aangegeven looproutes.
 • In sommige gangen is niet genoeg ruimte om elkaar op 1,5 meter te passeren. Let hierbij goed op, geef voorrang en heb geduld.
 • Vul bij binnenkomst in de horecaruimte het registratieformulier in en beantwoord de vragen van de gezondheidscheck.
 • De horeca is open volgens de op dat moment vanuit de overheid geldende regels.
 • Maak gebruik van een vaste zitplaats in de horeca, wissel niet van plaats, blijf niet staan.
  • Enkel voor bestellingen en afhalen aan de bar, (houd hierbij 1,5 meter afstand van elkaar)
  • Toiletbezoek, (houd hierbij in de toiletruimte ook 1,5 meter afstand van elkaar)
 • Tribune is geopend, volwassenen houden ook hier altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Betalingen zijn in onze accommodaties alleen mogelijk per PIN.
 • Blijft u alsjeblieft thuis bij klachten!

Gelieve deze maatregelen te communiceren binnen uw vereniging.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Mailt u dan naar verhuur@bresaccommodaties.nl.