Bres activiteiten

Aquajoggen

Hardlopen in het water

Aquajoggen is een sportieve looptraining in het water, waarbij alle spiergroepen aan bod komen. De tegendruk van het water zorgt voor een effectieve workout. Hierbij is het risico op overbelasting van de spieren en gewrichten minimaal, doordat er geen sprake is van schokbelasting. Je bepaalt je eigen tempo. Daarmee is deze watersport geschikt voor alle leeftijden.

Effectieve workout

Aquajoggen kent veel voordelen. Wist je dat een half uur aquajoggen gelijkstaat aan 1,5 tot 2 uur wandelen? De weerstand van het water zorgt voor een effectieve workout. Daarbij is Aquajoggen goed voor de gezondheid. De trainingen dragen bij aan een beter uithoudingsvermogen en je wordt er leniger van.

Blessures

Aquajoggen is een zeer geschikte sport voor mensen met blessures en lichamelijke klachten, zoals rugklachten en gewrichtsproblemen. De steun van het water minimaliseert schokken en daarmee de gewrichtsbelasting. Je kunt dus trainen, zonder zware belasting. Verder zorgt bewegen in het water voor een betere doorbloeding van spieren, banden en pezen, wat het herstel bevordert.

Abonnementen & tickets

12-badenkaart Aquasport Zwembad de Waterstee
€ 72,50
Bestel nu
Entree Aquasport Zwembad de Waterstee
€ 7,25
Reserveer nu

Wanneer kan ik voor Aquajoggen terecht?

Zwembad de Waterstee

dag Tijd Bad
Maandag 25 september 2023 25-09-2023 19:15 – 20:00
Wedstrijdbad
Wedstrijdbad