27 juni 2023

Verduurzaming en verbouwing sportzaal ’t Paradijs

De verbouw- en verduurzamingsmaatregelen zorgen ervoor dat de accommodatie nog jaren op een duurzame manier gebruikt kan worden.

Vanuit groot onderhoud is het noodzakelijk om deze zomerperiode een aantal werkzaamheden op te pakken. Zo wordt o.a. het schilderwerk aan de buitenzijde van de sportzaal aangepakt en het plafond wordt vervangen voor een balvast systeemplafond.

Bij Bres Accommodaties staat verduurzaming hoog in het vaandel. Samen met gemeente Hoeksche Waard zet Bres Accommodaties zich in om het gemeentelijk vastgoed in de Hoeksche Waard te verduurzamen. In sportzaal ’t Paradijs wordt o.a. dubbel glas geplaatst, komt er vloerisolatie en zal de verlichting aangepast worden naar LED. Op een duurzame manier zal de locatie verwarmt en gekoeld worden. De nieuwe ventilatie in sportzaal ’t Paradijs zal doormiddel van zonnepanelen zelfvoorzienend zijn, waardoor deze locatie bijna energie neutraal wordt (ook wel Beng genoemd).

Naast deze verbeteringen en verduurzaming zal de sportzaal ook door een nieuw plafond en akoestische afwerking op de wanden een fris en licht uiterlijk krijgen. Verder is Bres Accommodaties druk bezig met het uitwerken van plannen voor het horecagedeelte bij sportzaal ’t Paradijs, die hopelijk ook dit jaar nog kunnen worden uitgevoerd. Het horecagedeelte zal een mooie opknapbeurt krijgen en aansluiten bij de verbetering en verduurzaming die momenteel bij deze locatie wordt gerealiseerd.

De werkzaamheden zijn op 12 juni gestart en zullen voor de start van het nieuwe schooljaar zijn afgerond zodat de sportzaal weer gebruikt kan worden. De verbouwing zorgt ervoor dat sportzaal ’t Paradijs nog jaren op een duurzame manier gebruikt kan worden.