12 december 2022

Overname zwembaden

Hiermee staat het aantal zwembaden dat Bres Accommodaties exploiteert in de Hoeksche Waard op vier. Sportcentrum de Boogerd in Oud-Beijerland en Zwembad de Wellen in ’s-Gravendeel vallen eveneens onder de exploitatie van Bres Accommodaties. De overname moet zorgen voor meer interne operationele efficiency, maar belangrijker nog: bijdragen aan de maatschappelijke meerwaarde van de accommodaties.

Soepele overgang


Het huidige personeel dat momenteel werkzaam is bij Sportfondsen gaat in januari mee over naar Bres Accommodaties. Hierover zijn reeds gesprekken gevoerd met de medewerkers en arbeidsvoorwaarden blijven gehandhaafd. Voor hen verandert er feitelijk niet veel en dat geldt ook voor de bezoekers van de zwembaden. Lopende abonnementen, tegoeden en badenkaarten worden na 1 januari 2023 voortgezet. Ook het openstellingsrooster blijft vooralsnog gehandhaafd.

Nieuw zwemlesconcept


Wat wel verandert zijn de zwemlessen. Na de overname wordt op termijn het zwemlesconcept ‘Bres & Bo’ ingevoerd in Zwembad de Waterstee. Dit zwemlesconcept is in samenwerking met een professionele partij door Bres Accommodaties ontwikkeld met als doel om de zwemvaardigheid en – veiligheid van de kinderen in de Hoeksche Waard te vergroten. Kinderen halen met Bres Bever en Bo Bosuil spelenderwijs hun zwemdiploma’s A, B en C. Door het toevoegen van een avontuurlijk spelelement blijven de kinderen gemotiveerd en bouwen ze meer zelfvertrouwen op in het water. Het zwemlesconcept wordt sinds enkele maanden succesvol toegepast in De Boogerd en De Wellen.

Eenheid


Die eenheid tussen de verschillende zwembaden in de Hoeksche Waard biedt volgens Gijs de Kock, manager Zwembaden bij Bres Accommodaties, een grote meerwaarde. “Eenheid zorgt voor herkenning bij bezoekers en dat geeft vertrouwen. Dat is een belangrijk onderdeel van de gastbeleving. Mensen komen naar onze accommodaties om te sporten, ontmoeten en recreëren. Met onze eigentijdse exploitatieconcepten willen we bijdragen aan een aangename beleving voor iedereen. Die koers zetten we de komende jaren nog krachtiger in. De overname biedt kansen voor verdere professionalisering. Schaalvergroting zorgt voor meer operationele efficiency, onder andere gelet op beheer en onderhoud. Hierdoor houden we de accommodaties betaalbaar, veilig, toegankelijk en aantrekkelijk voor de bezoekers. Nu en in de toekomst.”

Ernst-Jan Klein, Directeur-Bestuurder bij Bres Accommodaties voegt hieraan toe: “We zijn gemeente Hoeksche Waard dankbaar voor het gestelde vertrouwen en we kijken uit naar een fijne samenwerking met de nieuwe collega’s en bezoekers van de zwembaden. Ook gaat onze dank uit naar Sportfondsen voor het verzorgen van een soepele overgang.”