31 mei 2023

Opening binnenspeeltuin

Na een toespraak van Ernst-Jan Klein, directeur-bestuurder van Bres Accommodaties, luidden basisschoolleerlingen van drie scholen de binnenspeeltuin feestelijk in. ‘Wow dit is zo gaaf’ is de reactie van de kinderen die de binnenspeeltuin voor het eerst zien. ‘Kijk hoe vet, de tunnel van dat speeltoestel gaat onder de grond.’ Kinderen van verschillende basisscholen kwamen als eersten de binnenspeeltuin op het Recreatieoord uitproberen.

‘Het is geweldig dat de binnenspeeltuin nu open is na het harde werk van de afgelopen maanden’ vertelt Ernst-Jan Klein enthousiast. ‘Een langgekoesterde wens is werkelijkheid geworden met de realisatie van de binnenspeeltuin. In 2015 zijn we begonnen met het schrijven van een plan om het Recreatieoord aantrekkelijker te maken. Het is fantastisch om te zien dat bezoekers nu ook bij minder goed weer volop speelplezier kunnen beleven.’

De binnenspeeltuin op Recreatieoord Binnenmaas biedt een overdekte speelruimte met een uniek randje. Bij het ontwerpen van de binnenspeeltuin is gekozen voor speeltoestellen gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Hiermee onderscheidt Recreatieoord Binnenmaas zich van binnenspeeltuinen met de gebruikelijke kunststof speeltoestellen.

‘Daarnaast staat de binnenspeeltuin volledig in het teken van het platteland’ vertelt Klein. ‘Het thema boerderij past helemaal binnen de leefomgeving van de Hoeksche waard. Kinderen kunnen spelen op een tractor, in een grote hooischuur en kunnen klauteren op het avontuurlijke klimparcours.’ Het nieuwe logo en de daar bijhorende slogan ‘natuurlijk avontuurlijk’ spelen staan in verbinding met de nieuwe binnenspeeltuin en past volgens Klein perfect bij de thematisering van het park.

Voor Recreatieoord Binnenmaas is 2023 een jaar van vernieuwingen waarbij thematisering van het park een belangrijke rol speelt. Parkmanager Henk Akkerman deelt enthousiast: ‘De uitbreiding van de buitenspeeltuin met het Bres & Bo speeldorp en de jeepsafari zijn mooie toevoegingen. De opening van de binnenspeeltuin is de kers op de taart. Bij de bouw van de binnenspeeltuin is ook gedacht aan een hapje en drankje. Ouders kunnen op het terras zitten terwijl kinderen spelen. We hebben een horecapunt gecreëerd waarbij we de faciliteiten van onze patatkraam en het ambachtelijk ijs van het IJsconijn hebben samengebracht.’

Met de opening van de binnenspeeltuin heeft Recreatieoord Binnenmaas alles te bieden voor een perfect kinderfeestje, schoolreisje of dagje uit. ‘Met de vernieuwde buitenspeeltuin, het openluchtzwembad, de kinderboerderij en nu de binnenspeeltuin is het gehele seizoen een passende of avontuurlijke activiteit te beleven,’ aldus Klein.

Het openingsweekend van de binnenspeeltuin op Recreatieoord Binnenmaas is zaterdag 3 juni.

Opening binnenspeeltuin Recreatieoord

Foto Ernst-Jan Klein (directeur-bestuurder Bres Accommodaties), Henk Akkerman (parkmanager Recreatieoord Binnenmaas) en Bres & Bo openen binnenspeeltuin officieel tijdens exclusieve try-out middag met basisschoolleerlingen.

© Bianca de Bie