06 juni 2023

Nieuwe Bres website live!

Eén online platform voor alle entiteiten en diensten die onder Bres Accommodaties vallen, zodat mensen in de toekomst nog eenvoudiger hun digitale weg naar de gemeentelijke accommodaties weten te vinden. Het nieuwe platform draait op de geavanceerde Dataduiker software van Sera, waarin onder andere ook het leerlingvolgsysteem, de kassa’s, marketing automation, ticketverkoop en administratie zijn ondergebracht. 

Strategische herpositionering 
Het nieuwe platform is het resultaat van de strategische herpositionering van Bres Accommodaties, dat sinds begin van dit jaar vrijwel al het gemeentelijk vastgoed in de Hoeksche Waard exploiteert. Mede deze groei vroeg om een nieuwe, duidelijke koers, die moet zorgen voor een betere uniformiteit in processen, bereikbaarheid, zichtbaarheid en naamsbekendheid. Op het platform krijgen naast de verhuurtak van Bres Accommodaties, ook de zwembaden van Bres, Recreatieoord Binnenmaas en Bres Hospitality een prominente plek. Deze samenvoeging zorgt ook voor meer procesefficiëntie intern. Ernst-Jan Klein, directeur-bestuurder van Bres Accommodaties, spreekt van een win-winsituatie: “Medewerkers hebben toegang tot een snellere en completere informatievoorziening, waardoor zij klanten beter van dienst kunnen zijn. Daarbij profiteren klanten van een persoonlijke Bres-omgeving waar zij bijvoorbeeld eenvoudig een (sport)zaal kunnen huren, eventuele contracten kunnen inzien en wijzigingen kunnen aanvragen, maar ook tickets kunnen kopen voor de zwembaden en Recreatieoord Binnenmaas.”

Toekomstbestendig
“Onze accommodaties vervullen een belangrijke maatschappelijke functie. Mensen bezoeken onze locaties voor ontspanning, sport en spel en ontmoeting. Een goede bereikbaarheid is hierbij essentieel, zeker ook als het om online gaat”, stelt Ernst-Jan. “De plannen voor de nieuwe website lagen er reeds, toen bekend werd dat onze voormalige softwareleverancier geen updates meer zou uitvoeren. We moesten daarom noodgedwongen op zoek naar een andere leverancier. De moderne Dataduiker software van Sera blijkt de ideale oplossing om onze beide wensen te verenigen: een nieuw, integraal softwaresysteem en een nieuwe website ineen. Met dit platform maken we een grote stap vooruit, onder andere als het gaat om het gebruiksgemak voor onze klanten en onze eigen online zichtbaarheid. Dit laatstgenoemde moet bijdragen aan onze taakstelling voor kansrijke exploitatie in opdracht van gemeente Hoeksche Waard. Verder biedt het platform mogelijkheden voor de toekomst doordat we nu op een systeem draaien. Zo hebben we ideeën voor eenzelfde toegangsbewijs voor de verschillende zwembaden in de Hoeksche Waard.”

Recreatieoord Binnenmaas en zwembaden
Via het platform zijn ook de website van de verschillende zwembaden, waaronder De Boogerd, De Wellen en De Waterstee, en het Recreatieoord Binnenmaas bereikbaar. De zwembaden zijn gekoppeld aan een nieuw Leerlingvolgsysteem, waardoor ook de informatievoorziening op dit gebied is verbeterd. Deze entiteiten behouden hun eigen domeinnaam. Ook voor Recreatieoord Binnenmaas betekent de nieuwe website een grote transformatie. De thematisering van de dierenvrienden Bres & Bo, die eerder werden geïntroduceerd bij de zwembaden, zijn ook bij het Recreatieoord duidelijk aanwezig. 

Gefaseerde oplevering
De website wordt gefaseerd opgeleverd. Dat betekent dat nog niet alle functionaliteiten in één keer zichtbaar en/of werkend zijn. Zo gaat de online verhuurmodule naar verwachting eind augustus live, in verband met de lopende seizoenscontracten. Ook Bres Hospitality wordt nog verder uitgebreid, net als de informatie op de specifieke accommodatiepagina's.