23 januari 2025

Melvin in de Bres voor jou

Misschien heb je zijn kookkunsten al eens geproefd, want Melvin werkte hiervoor als chef-kok bij verschillende bekende restaurants in de Hoeksche Waard. Hij begon zijn carrière al op jonge leeftijd bij onze collega Hans Appelo, die destijds de Oudenhoorn in Oud-Beijerland runde en het voormalige pannenkoekenhuis op het Recreatieoord. Sinds 1 november 2023 werkt Melvin weer samen met zijn oude werkgever, nu beiden als onderdeel van ons Hospitality-team.

 

Van alle markten thuis

En daar zijn we blij mee, want als er iemand lekker kan koken, dan is het Melvin! Lucky us én lucky you, want ook jij kunt de kookkunsten van Melvin ervaren. Tijdens Bres Kookt, maar bijvoorbeeld ook als je bij ons een feestje, bijeenkomst of event organiseert. Van high tea en lunch tot een compleet buffet: Melvin is van alle markten thuis.

“Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt”, begint Melvin zijn verhaal. “Ik ben begonnen als banketbakker. Niet veel later heb ik me omgeschoold tot kok. In de jaren hierna volgde ik diverse cursussen om me te specialiseren, zoals vlees- en visbereiding, patisserie en culinair buffet. En ik mag mezelf Leermeester Horeca noemen. Hier komen ook andere aspecten van het horecavak bij kijken, zoals bediening. De gastvrijheid in de horeca draait niet alleen om lekker eten, maar ook om het contact met de gasten. Ik vind het allebei hartstikke leuk!”

 

Bres Kookt

Melvin staat vooral in de keuken, maar ook weleens achter de bar. Of hij zit op kantoor, waar hij zich bezighoudt met de inkoop of het samenstellen van menu’s. “Die variatie bevalt me wel. Ik sta graag in de keuken, maar ik vind het ook leuk om mee te denken over nieuwe horecaconcepten. We hebben Bres Kookt nu op twee locaties, in Mijnsheerenland en Nieuw-Beijerland, maar het lijkt me fantastisch als we dit kunnen uitbreiden naar de andere dorpen in de Hoeksche Waard. Met Bres Kookt bieden we mensen een heerlijke maaltijd inclusief toetje voor een vaste betaalbare prijs. Hierdoor kunnen ook mensen met een kleine beurs lekker uit eten met als bijvangst meer saamhorigheid in de buurt.”

 

Feesten en partijen

Melvin voegt hieraan toe dat hij openstaat voor suggesties en graag in gesprek gaat met de inwoners. “Goede ideeën zijn altijd welkom. Onze hospitality-tak is nog jong en die willen we graag verder uitbreiden. Niet alleen met maatschappelijke initiatieven zoals Bres Kookt, maar bijvoorbeeld ook als het gaat om de organisatie van feesten en partijen. We hebben de ruimte én de kennis en ervaring om van ieder bezoek een bijzondere beleving te maken. Neem Dorpshuis Streona. Hier hebben we een binnentuin die zich, na wellicht een kleine aanpassing, perfect zou lenen voor een gezellige barbecue. Eerst vergaderen in één van onze representatieve vergaderruimtes en erna lekker eten met collega’s. De mogelijkheden voor zowel bedrijven en verenigingen als voor particulieren zijn heel divers. Die licht ik graag toe in een persoonlijk gesprek.”

Wil je meer weten over onze hospitality-mogelijkheden en ben je benieuwd naar de creatieve culinaire ideeën van Melvin voor jouw bijeenkomst, feestje of vergadering? Stuur ons een mailtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.