Bres activiteiten

Peuterzwemmen (3 - 4 jaar) Sportcentrum de Boogerd

Bereid jouw kindje voor op de zwemles

Baby- en peuterzwemmen is de ideale voorbereiding op de zwemles. Tijdens de gezellige groepslessen voor kinderen trainen we essentiële vaardigheden, waaronder drijven op de buik en rug en op de kant klauteren.

Goed voor de ontwikkeling

Onder deskundige begeleiding doe je samen met je kindje allerlei leuke oefeningen. De beweegoefeningen zijn goed voor de motorische ontwikkeling en maken het lichaam sterker. Zo ontwikkelen baby’s die zwemmen een beter evenwicht. Ook worden de zintuigen van je kindje tijdens babyzwemmen geprikkeld. Daarnaast is zwemmen met je baby goed voor de sociale ontwikkeling.

Handig om te weten

Je mag in principe starten met babyzwemmen nadat jouw kindje de eerste inentingen heeft gehad. Wij hanteren de startleeftijd van 3 maanden. Voor baby- en peuterzwemmen zijn zwembandjes niet nodig. Een zwemluier is wel verplicht. Trek deze pas aan in het zwembad. Zorg naast een handdoek ook voor een badjasje of zwemcape om je kleintje na de les meteen lekker warm in te kunnen stoppen.    

Het is verstandig als er minimaal één uur zit tussen het eten en zwemmen. Anders bestaat de kans dat je kindje tijdens het zwemmen moet spugen. Heeft je kleintje net een vaccinatie gehad, koorts, open wondjes of oog- of oorontsteking? Dan raden wij het af om te zwemmen.

Wanneer kan ik voor Peuterzwemmen (3 - 4 jaar) Sportcentrum de Boogerd terecht?