Bres activiteiten

Baby- en dreumeszwemmen (2 mnd - 3 jaar) Sportcentrum de Boogerd

Zwemmen met je baby

Kom lekker zwemmen met je kleintje in Zwembad de Boogerd in Oud-Beijerland. Babyzwemmen is goed voor de sociale en fysieke ontwikkeling van je kleintje. We zingen vrolijke liedjes en spetteren erop los. Doe je ook gezellig mee?

Goed voor de ontwikkeling

Onder deskundige begeleiding doe je samen met je kindje allerlei leuke oefeningen. De beweegoefeningen zijn goed voor de motorische ontwikkeling en maken het lichaam sterker. Zo ontwikkelen baby’s die zwemmen een beter evenwicht. Ook worden de zintuigen van je kindje tijdens babyzwemmen geprikkeld. Daarnaast is zwemmen met je baby goed voor de sociale ontwikkeling.

Handig om te weten

Je mag in principe starten met babyzwemmen nadat jouw kindje de eerste inentingen heeft gehad. Wij hanteren de startleeftijd van 3 maanden. Voor baby- en peuterzwemmen zijn zwembandjes niet nodig. Een zwemluier is wel verplicht. Trek deze pas aan in het zwembad. Zorg naast een handdoek ook voor een badjasje of zwemcape om je kleintje na de les meteen lekker warm in te kunnen stoppen.    

Het is verstandig als er minimaal één uur zit tussen het eten en zwemmen. Anders bestaat de kans dat je kindje tijdens het zwemmen moet spugen. Heeft je kleintje net een vaccinatie gehad, koorts, open wondjes of oog- of oorontsteking? Dan raden wij het af om te zwemmen.

Wanneer kan ik voor Baby- en dreumeszwemmen (2 mnd - 3 jaar) Sportcentrum de Boogerd terecht?