01 mei 2023

Exploitatie Zwembad ‘t Centrum

Ook het openluchtzwembad op het Recreatieoord en de openbare peuterbaden bij de Oude Tol in Oud-Beijerland en bij recreatiegebied de Hitsertse Kade in Zuid-Beijerland zijn geopend. Met de opening is het zwemseizoen officieel begonnen.

Irene Versteeg was de eerste dame die met een duik in Zwembad ’t Centrum het buitenseizoen inluidde: ‘14 graden is nog een beetje fris, maar het is heerlijk dat we weer buiten kunnen zwemmen.’ Na de eerste banen werd Versteeg ontvangen met een Bres tas, bidon en handdoek.

Voor Zwembad ‘t Centrum is het een feestelijke opening. Sinds 1 januari 2023 is Zwembad ‘t Centrum, net als Zwembad de Waterstee in Numansdorp, namelijk onder beheer van Bres Accommodaties. Het aantal zwembaden dat Bres Accommodaties exploiteert in de Hoeksche Waard staat hiermee op zeven. De overname zorgt voor eenheid tussen de verschillende zwembaden en bevordert de maatschappelijke meerwaarde van de accommodaties.

Een van de weinige openluchtzwembaden in Nederland

‘De eenheid die we creëren in onze accommodaties, door het hanteren van dezelfde tarieven, systemen en processen, draagt bij aan een prettige gastbeleving en een gevoel van vertrouwen’, vertelt Ernst-Jan Klein. ‘Wij proberen dicht bij onze gasten te staan. Zo heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om met de eerste gasten te spreken over wat zij missen of juist willen behouden in Zwembad ’t Centrum. Duidelijk werd dat gasten dit zwembad waarderen omdat het nog een van de weinige openluchtzwembaden in Nederland is.’ Ernst-Jan geeft aan dat ontmoeten, sporten en recreëren bij de aanpak van Bres centraal staan. ‘Het is onze missie te zorgen dat iedereen een fijne beleving heeft. Door de schaalvergroting kunnen we operationele processen nog efficiënter inrichten, zodat we de accommodaties betaalbaar en toegankelijk kunnen houden voor al de inwoners in de gemeente Hoeksche Waard.’

Voor jong en oud zwemplezier

Ook aanwezig bij de opening van Zwembad ‘t Centrum is Daniëlle de Bes, coördinator Zwemzaken bij Zwembaden Hoeksche Waard: ‘De start van het seizoen is altijd een gezellig moment, het Klaaswaalse zwembad ligt midden in het dorp en wordt echt gezien als familiebad, waar voor jong en oud mogelijkheden zijn’. Wegens de opening is deze week een springkussen opgezet zodat kinderen ook lekker kunnen springen.

Zwembad ‘t Centrum is geopend van 1 mei tot en met 31 augustus 2023.

Opening-t-Centrum.-Teamleden-1.jpg