10 januari 2023

1e paal binnenspeeltuin

Een bijzondere gebeurtenis welke is gevierd in het bijzijn van o.a. wethouder Adriaan van der Wulp van gemeente Hoeksche Waard, Ernst-Jan Klein (directeur-bestuurder Bres Accommodaties) en Henk Akkerman (parkmanager Recreatieoord Binnenmaas).

Recreatieoord belangrijke trekpleister voor de Hoeksche Waard

Recreatieoord Binnenmaas is al jaren een begrip en nostalgische plek in de Hoeksche Waard waar voor veel Hoeksche Waarders fijne (jeugd)herinneringen liggen. Het Recreatieoord trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers uit het hele land en is hiermee een belangrijke trekpleister voor de recreatie in de Hoeksche Waard. ‘’De komst van een binnenspeeltuin op ons mooie eiland is van harte welkom om bezoekers ook bij minder goed weer volop speelplezier te bieden. Zo’n speeltuin maakt de Hoeksche Waard nóg leuker om te recreëren, voor jong en oud en ook voor bezoekers van buiten de Hoeksche Waard. We hopen hier in de toekomst veel kinderen te kunnen verwelkomen”, vertelt wethouder Adriaan van der Wulp.

Natuurlijk avontuurlijk spelen

‘’Een heugelijk en lang gekoesterd moment’’, vervolgt Ernst-Jan Klein. ‘’Al vrij snel vanaf de start van Bres Accommodaties in 2014 was er de wens en de behoefte om het Recreatieoord te ontwikkelen en te laten groeien. Fantastisch om deze wens nu werkelijkheid te zien worden. In de binnenspeeltuin komt het boerderijthema terug welke perfect aansluit bij de leefomgeving van de Hoeksche Waard. Een binnenspeeltuin die we verbinden aan onze slogan ‘natuurlijk avontuurlijk’ spelen. Zo zie je hier straks veel natuurlijke en duurzame materialen terug. We kunnen niet wachten om dit bijzondere nieuwe seizoen te openen en omringd te zijn door vrolijk spelende kinderen.‘’

Vernieuwingen Recreatieoord

Ook de nieuwe dierenvrienden van Bres Accommodaties, Bres Bever & Bo Bosuil, nemen straks hun intrek op het Recreatieoord. Kinderen beleven in de nieuwe binnenspeeltuin straks een niet alledaagse fantasierijke en prikkelende vormgeving. Een fijne plek die vanaf medio mei een unieke sfeerbeleving en ontdekking van het Hoekschewaards landleven vanuit verschillende oogpunten laat zien. Het enthousiasme bij parkmanager Henk Akkerman is dan ook groot. ‘’De binnenspeeltuin is een mooie eerste aanzet richting veel vernieuwingen op het park. Zo komt er een groot Bres & Bo dorp, een Bres & Bo mini-jeepsafari en in de toekomst ook nog een prachtig waterspraypark.’’ Al met al een grote vernieuwingsslag voor deze iconische plek in de Hoeksche Waard.

Knipsel-768x493.jpeg

Dronebeeld van de werkzaamheden voor een binnenspeeltuin op Recreatieoord Binnenmaas. © Jeffrey Groeneweg