Update Covid-19 maatregelen | 14 oktober 2020

Het Coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft gister besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn: een gedeeltelijke lockdown. Deze stap is nu nodig zodat zich daarna een nieuw perspectief aandient: een samenleving waarin we het virus onder controle houden.

De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur en gelden in ieder geval de aankomende vier weken. Over twee weken beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. De gedeeltelijke lockdown en de onderstaande maatregelen om het Coronavirus in te dammen zijn geen leuk nieuws en dit heeft helaas ook invloed op onze activiteiten.

Onze accommodaties
In het kort zijn de spelregels voor activiteiten vanaf 14 oktober 22:00 uur:

 • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden;
 • Maximaal 4 personen mogen samen sporten;
 • Voor individuele binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte;
 • Voor individuele buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen;
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld;
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen. Topsporters mogen blijven sporten op de daarvoor aangewezen topsportlocaties. Deze locaties zijn terug te vinden op de website van NOC*NSF.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar er worden geen wedstrijden gespeeld. Kinderen met klachten blijven thuis;
 • Publiek bij sport is niet toegestaan;
 • De horeca in onze accommodaties zijn vanaf woensdag 14 oktober vanaf 22:00 uur gesloten;
 • Activiteiten als muzieklessen, kaarten etc. mogen doorgaan mits de 1,5 meter gehandhaafd kan worden tijdens de activiteit en max 30 personen per ruimte;
 • Kleedkamers en douches van onze sportaccommodaties (gymzalen/sporthallen) zijn dicht.

Annuleren
Maakt u gebruik van onze accommodaties, dan wijzen wij u erop dat de reguliere annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn. Zoals ook door de Overheid is meegegeven is het voor iedereen belangrijk om in beweging te blijven om zo ontspanning te blijven vinden.
Indien conform de huidige maatregelen uw activiteit niet door kan gaan neem dan contact op met de afdeling Verhuur doormiddel van het sturen van een e-mail. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden. Door drukte kan het iets langer duren voordat wij uw e-mail beantwoorden.
Wij hopen op uw geduld en begrip hiervoor.

Mondkapje verplicht in publieke binnenruimtes 
Het dragen van een mondkapje is binnenkort wettelijk ‘verplicht’ in publieke en openbare binnenruimtes om zo de verspreiding van het Coronavirus zo klein mogelijk te houden. Met het dragen van een mondkapje kunnen we in onze accommodaties een veilige vertrouwde omgeving creëren voor onszelf en onze bezoekers.

Heeft u nog vragen? 
Onze collega’s aan de receptie of van Verhuur doen hun uiterste best om uw vragen te beantwoorden op basis van de informatie die wij momenteel hebben. Wij houden hierbij de protocollen aan van de sportbonden of branches. Heeft u vragen? U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0186 – 601 894 of per e-mail verhuur@bresaccommodaties.nl.

Wij hopen u te blijven verwelkomen in een veilige omgeving.