Update: coronavirus

Bres Accommodaties sluit tijdelijk alle (sport)accommodaties (inclusief zwembaden) naar aanleiding van de richtlijnen van het RIVM. Wat betekent dit voor u als huurder en gast?

Laatste update: 25-03-2020

Voor de veiligheid van u als gast, onze medewerkers en de samenleving hebben wij helaas het drastische besluit moeten nemen om publieke (sport)accommodaties te sluiten tot 1 juni 2020 of tot bekendmaking van nieuw advies hierover.

Concreet betekent dit dat alle (sport)accommodaties (inclusief zwembaden) sluiten van zaterdag 14 maart tot 1 juni. De enige activiteiten die tot nader order wel doorgaan in onze accommodaties zijn de reguliere activiteiten van de scholen.

Externe partijen zoals fitnesscentra, fysiopraktijken en kinderdagverblijven die gevestigd zijn in deze (sport)accommodaties, bepalen zelf of zij open blijven.

Wat betekent dit concreet voor u als huurder/gast?

  • Verhuringen kunnen kosteloos verplaatst worden in 2020;
  • Annuleren kan kosteloos, per kalendermaand (lees onder);
  • Zwempassen, -abonnementen enz. worden automatisch verlengd met de periode dat de accommodaties gesloten zijn.

Heeft u bij ons gehuurd in de periode van 14 maart tot 1 juni 2020?
Dan vragen wij u om deze uren te verplaatsen in 2020. Dit kunt u doen in overleg met onze collega’s Verhuur. Als het verplaatsen van deze reservering niet mogelijk is, dan annuleren wij deze kosteloos. Dit doen wij telkens op hele kalendermaanden. 

U dient dit echter wel binnen 1 maand aan te geven in verband met het terugstorten van de huursom. Heeft u dus een reservering die u niet kunt verplaatsen maar wilt annuleren, laat ons dit dan voor het einde van iedere maand weten.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben zouden wij u willen vragen deze per mail naar verhuur@bresaccommodaties.nl te formuleren zodat wij de vragen, wijzigingen en verplaatsingen zorgvuldig in kaart kunnen brengen.

Wat is het doel van de maatregel om onze accommodaties tijdelijk te sluiten?

Het doel van deze maatregelen is om een hoge piek in het aantal besmettingen te proberen voorkomen. De capaciteit van de Nederlandse gezondheidszorg wordt geschat op 12.000 besmettingen. Door maatregelen te nemen worden er hopelijk minder mensen tegelijk (ernstig) ziek. Op die manier blijft kwalitatieve gezondheidszorg voor wie dit nodig heeft hopelijk mogelijk.

Vragen?

  • Wij gaan de mogelijke (financiële) gevolgen voor onze klanten n.a.v. de maatregelen die we nu treffen in kaart brengen. Houd onze website in de gaten. We vragen u zolang om uw geduld en begrip.
  • Voor vragen over het coronavirus kunt u terecht bij het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid 0800 – 1351.
  • Voor overige vragen kunt u een mail sturen naar info@bresaccommodaties.nl

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • Was uw handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen.

Heeft u zelf last van verkoudheidsklachten of verhoging, ziek dan thuis uit en zorg dat u anderen niet besmet. Als de klachten erger worden, neem dan telefonisch contact op met de huisarts.

Maakt u zich zorgen over uw gezondheid? Bekijk dan de website van het RIVM om te weten wanneer u de huisarts moet bellen.