Onderwaterverlichting bij zwembad Oud-Beijerland

Denk jij bij het horen van onderwaterverlichting ook meteen aan discozwemmen? Of is er meer over te vertellen? Technisch Beheerder Zwembaden bij Bres Accommodaties – Pierre van der Nat – legt ons de voordelen uit van de nieuwe onderwaterverlichting in het zwembad in Oud-Beijerland.

Welke werkzaamheden zijn er uitgevoerd aan het recreatie bad?

“Tijdens de eerste drie weken van de zomervakantie was het zwembad van Sportcentrum de Boogerd in Oud-Beijerland gesloten voor onderhoud aan het recreatie bad. Naast het vervangen van een aantal vlinderkleppen en terugslagkleppen bij de filters, is het water uit het bassin gegaan om deze goed schoon te maken. Daarnaast is de onderwaterverlichting vervangen.”

Hoe kies je onderwaterverlichting, is daar een ruime keuze in?

“De keuze voor de onderwaterverlichting is gevallen op RGBxW verlichting. RGB LED verlichting beschikt over rode, groene en blauwe LEDs in één behuizing. Simpel gezegd worden de kleuren rood, groen en blauw met elkaar gemengd, net zoals je verf mengt! RGB LED verlichting kan géén warm wit mengen. Daarvoor is RGBW in het leven geroepen. Zoals de naam al verklapt beschikt deze verlichting naast de rode, groene en blauwe LEDs, ook over een (warme) witte LED.”

Klik hier voor een video waarin de verschillende kleuren zichtbaar zijn.

Onderwaterverlichting is niet zomaar een lampje indraaien, of wel?

“Neen, voor het aansluiten van de verlichting zijn in de kruipruimte alle kabels en aansluitingen vervangen zodat daar geen storingen in kunnen ontstaan.”

Wat zijn de voordelen van onderwaterverlichting?

“De RGBxW verlichting verhoogd de veiligheid door een beter zicht in het water op drenkelingen, maar is ook sfeer verhogend bij activiteiten als discozwemmen of tijdens de kerst- en paasperiode.” In de komende donkere wintermaanden zullen we veel profijt en gezelligheid ervaren van de nieuwe onderwaterverlichting bij Sportcentrum de Boogerd in Oud-Beijerland!